🔥 دوره‌های 20 میلیونی رو رایگان برنده شو!

آموزش سئو در 30 روز (خودآموز سئو)

یادگیری سئو وب سایت برای هر کسب و کار آنلاینی یک چالش است در حالی که می شود آن را با کمترین زمان و هزینه یاد گرفت. برای بسیاری از صاحبین کسب و کار آنلاین، سئو مسئله ای پیچیده و سخت به نظر می رسد که انجام آن کار یک متخصص است. البته که در اختیار داشتن یک متخصص برای انجام تمامی فعالیت های سئو فوق العاده به نظر می رسد اما بیایید اینطور نگاه کنیم که اگر کسب و کار نوپایی باشید و بودجه کافی برای اختصاص دادن به یک متخصص سئو در اختیار نداشته باشید آیا می توانید عملیات سئو را خودتان انجام دهید؟ البته که جواب "بله" است. واقعیت این است که حتی اگر دانش پایه ای از سئو داشته باشید می توانید کمپین های تبلیغاتی موفق تر و استراتژی های بهتری برای دیده شدن به کار ببرید. به این منظور مقاله زیر آماده شده تا در یک برنامه جامع 30 روزه بتوانید پایه سئو را یاد بگیرید و متوجه شوید چطور باید از آن در استراتژی های برندتان استفاده کنید و از چه ابزاری برای اندازه گیری نتایج بهره ببرید.

در این مقاله می خوانید

یادگیری سئو وب سایت برای هر کسب و کار آنلاینی یک چالش است در حالی که می شود آن را با کمترین زمان و هزینه یاد گرفت. برای بسیاری از صاحبین کسب و کار آنلاین، سئو مسئله ای پیچیده و سخت به نظر می رسد که انجام آن کار یک متخصص است. البته که در اختیار داشتن یک متخصص برای انجام تمامی فعالیت های سئو فوق العاده به نظر می رسد اما بیایید اینطور نگاه کنیم که اگر کسب و کار نوپایی باشید و بودجه کافی برای اختصاص دادن به یک متخصص سئو در اختیار نداشته باشید آیا می توانید عملیات سئو را خودتان انجام دهید؟ البته که جواب “بله” است. واقعیت این است که حتی اگر دانش پایه ای از سئو داشته باشید می توانید کمپین های تبلیغاتی موفق تر و استراتژی های بهتری برای دیده شدن به کار ببرید. به این منظور مقاله زیر آماده شده تا در یک برنامه جامع 30 روزه بتوانید پایه سئو را یاد بگیرید و متوجه شوید چطور باید از آن در استراتژی های برندتان استفاده کنید و از چه ابزاری برای اندازه گیری نتایج بهره ببرید.

آموزش سئو در 30 روز

بخش اول : مفاهیم تئوری سئو

قسمت اول شامل روز 1 تا 4 است که بعد از خواندن آن یک درک نسبی و پایه ای از مفهوم سئو به دست می آورید و متوجه می شوید موتور جستجو بر اساس چه الگوریتم هایی کار می کند.

  • روز 1 و 2 : یادگیری نحوه کارکرد موتور جستجو

قبل از اینکه وارد مفاهیم سئو بشویم باید یک درک کلی از نحوه ی کارکرد موتور جستجو داشته باشیم. در کل عملکرد موتور جستجوی گوگل به سه بخش تقسیم می شود:

  • ایندکس صفحه: حدود 60 تریلیون وب سایت در محیط اینترنت وجود دارد که روز به روز به آن ها افزوده می شود. حال گوگل مسیر تمامی این صفحات را باید به خاطر داشته باشد و آن ها را پیمایش کند. این پیمایش ها توسط کرارل ها یا همان ربات های خزنده انجام می شود که بر اساس محتوا مرتب می شوند.
یادگیری نحوه کارکرد موتور جستجو
گوگل مسیر صفحات را پیمایش می کند، این پیمایش ها توسطربات های خزنده انجام می شود
  • الگوریتم ها:شاید بسیار راجع به الگوریتم های گوگل شنیده باشید. الگوریتم ها فاکتورهایی هستند که بر اساس آن وب سایت های مختلف سنجیده می شوند و برای رسیدن به صفحه نتایج انتخاب می شوند البته که این الگوریتم ها یا به اصطلاح فرمول های مرتب سازی وب سایت همواره در حال تغییر هستند و باید پا به پای این تغییرات جلو بیایید تا از رقابت عقب نمانید.
  • حذف اسپم ها:روزانه تعداد زیادی وب سایت هرز و یا توسط ربات ها ایجاد می شوند که مقاصد مختلفی را دنبال می کنند. گوگل سخت به دنبال حذف این هرزنامه هاست که محتوای کم ارزش دارند یا با استفاده از کلمات کلیدی بی ربط به موضوع،کاربر را به صفحه می کشانند.

در کل یادگیری نحوه عملکرد گوگل ابتدایی ترین اقدام است که باید راجع به آن اطلاعات کافی کسب کنید و در مورد الگوریتم ها به روز باشید. برای این منظور به مجلات و وبلاگ های مختلف سر بزنید و با تغییرات و روندهای اخیر آشنا شوید.

  • روز 3 : نقش سئو در بازاریابی درونگرا را یاد بگیرید

سئو و بازاریابی درونگرا جزئی از یک اکو سیستم هستند. اما ابتدا بیایید نگاهی به تعریف بازاریابی درونگرا یا اینباند مارکتینگ بیندازیم و بعد به اهمیت ترکیب آن با سئو بپردازیم. بازاریابی درونگرا به معنای این است که در پروسه نقشه سفر مشتری یعنی از زمانی که مشتری می خواهد شروع به آشنایی با برند شما بکند احساس کند خودش به سراغ شما آمده نه اینکه از روی اجبار و یا تبلیغات زوری برند را انتخاب کرده که همین موضوع باعث افزایش اعتماد مشتری و آسایش خاطر او می شود. حال رابطه میان سئو و بازاریابی درون گرا چیست؟

نقش سئو در بازاریابی درونگرا را یاد بگیرید
سئو و بازاریابی درون گرا جزئی از یک اکو سیستم هستند

سئو در واقع با ایجاد محتوای مناسب و رساندن آن به دست مخاطب از طریق وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی، ایمیل و اینفوگرافیک ها کمک می کند تا مخاطب خودش با پای خودش به سراغ شما بیاید و بازاریابی درونگرا به این شکل توسط سئو تقویت می شود.

  • روز 4 : یادگیری مقدماتی سئو داخلی (On-Page SEO)

برای بیشتر افراد، سئو داخلی آسان ترین قسمت یادگیری سئو است چرا که می توانید دقیقا روند ها را ببینید و کنترل کنید. سئو داخلی به بخشی از فعالیت های سئو گفته می شود که ربات های خزنده گوگل که پیشتر در مورد آنها صحبت کردیم می توانند بر اساس محتوایی که روی سایتتان بارگذاری می کنید و در کل ساختار سایت آن را تشخیص دهند و وب سایت شما را رنک بندی کنند.

فاکتور های زیر جزو سئو داخلی به شمار می روند:

  • محتوا ( نوشتاری و بصری): محتوا نویسی را می توان حیاتی ترین قسمت سئو داخلی به شمار آورد. همانطور که قبل تر هم توضیح دادیم گوگل تفاوت محتوای ارزشمند و هرز را به خوبی تشخیص می دهد و نمی توانید سر او کلاه بگذارید. پس تا حد امکان روی پیکره محتوا کار کنید و مطمئن باشید نتیجه اش را خواهید دید.
محتوا
گوگل تفاوت محتوای ارزشمند و هرز را به خوبی تشخیص می دهد
  • تگ عنوان (Title tags):عنوان صفحه یکی از مهم ترین و قدرتمندترین فاکتور ها در سئو داخلی محسوب می شود. وقتی کاربر کلید واژه ای را جستجو می کند عنوان ها بزرگ و در صفحه نتایج در مرورگر او دیده می شوند پس بسیار مهم است که از کلید واژه های منتخب استفاده کنید و کاربر را جذب کنید.
  • آدرس ها (URL):وقتی ساختار آدرس لینک به درستی تعریف شده باشد گوگل راحت تر می تواند محتوای آن را تشخیص دهد و هم چنین کاربر با یک نگاه می تواند تشخیص دهد چه اتفاقاتی قرار است بیفتد پس به جای استفاده از اعداد بی ربط از واژه های کلیدی مناسب استفاده کنید.
  • تگ Alt تصاویر: تگ Alt تصویر نشان می دهد که تصاویر وب سایت شما شامل چه محتوایی هستند.
  • لینک های داخلی: لینک سازی های پیچیده داخل سایت باعث می شود تا ربات ها و کاربران زمان بیشتری را در وب سایت شما بگذرانند و همین باعث می شود نرخ خروج از وب سایت کاهش پیدا کند و در نتیجه اعتبار بیشتری در رنکینگ به دست آورید.
  • سرعت وب سایت:هر سئو کاری باید سرعت پاسخگویی وب سایت را توسط ابزارهای مختلف تست کند تا از اینکه کاربر در کمترین زمان ممکن می تواند به محتوا دسترسی پیدا کند مطمئن شود. خصوصا نسخه موبایل وب سایت باید از سرعت بالایی برخودار باشد چرا که بیشتر کاربران از طریق موبایل وارد می شوند.
  • روز 5 : یادگیری مقدماتی سئو خارجی (Off-Page SEO)

بیشتر افراد گزارش می کنند که در قسمت سئو خارجی دچار چالش هستند و یادگیری آن را سخت تر می دانند. اما اینطور نیست فقط باید گام به گام قدم بردارید.

فاکتورهای سئو خارجی بیشتر حول لینک ها می چرخد. در واقع با لینک سازی هایی که شما برای وب سایتتان انجام میدهید بک لینک های معتبر از وب سایت های دیگر دریافت می کنید. این روش نشان می دهد شما آنقدر اعتبار دارید که وب سایت های دیگر دارند از محتواهای شما استفاده می کنند و کاربرانشان را تشویق به ورود به وب سایت شما می کنند.

 یادگیری سئو خارجی
فاکتورهای سئو خارجی بیشتر حول لینک ها می چرخد

وبلاگ نویسی، فرستادن پست در انجمن ها، کامنت گذاری در سایت ها و … از نمونه روش های جذب بک لینک به شمار می روند که به سئو خارجی وب سایت کمک وافری می کند. اما باید حواستان را جمع کنید زیاده روی در این اقدامات نه تنها سودی برای وب سایت شما نخواهد داشت باعث می شود گوگل شما را به عنوان اسپم در نظر بگیرد و با این کار اعتبارتان خدشه دار می شود.

  • روز 6 : با پیچیدگی های گوگل آشنا شوید

آپدیت های مداوم الگوریتم های گوگل برای سئو کاران همیشه باعث دردسر و چالش بوده است. الگوریتم های گوگل شامل دستور العمل هایی هستند که بر اساس آن فرآیند تجزیه تحلیل وب سایت ها انجام می گیرد. گوگل شامل دو دسته الگوریتم های اصلی و جانبی است. شناسایی این الگوریتم ها به سئو کاران کمک می کند تا در بهینه سازی وب سایت بهتر عمل کنند. برخی از این الگوریتم ها نام هایی دارند از قبیل: پنگوئن،پاندا، کبوتر، مرغ مگس خوار و … که هر کدام این الگوریتم های خاص دستوری خاص دارند مثلا الگوریتم پاندا محتوا محور است و کمک می کند محتواهای بی ارزش یا کپی شده جمع آوری شوند و در عوض محتواهای جدید و با ارزش بالا بیایند یا مثلا الگوریتم پنگوئن به تکرار بیهوده ی کلمات کلیدی حساس است و لینک های اسپم را شناسایی می کند.

الگوریتم های گوگل

در کل شناسایی این الگوریتم ها و الگوی رفتاری شان کمک می کند تا محتوای وب سایت ارزشمندتری بسازیم و بر اساس قواعد این الگوریتم ها پیش برویم تا سئوی موفق تری داشته باشیم.

بخش دوم: ابزار سئو

قبل از اینکه اقدام خاصی برای سئو انجام دهید نیازمند این هستید که ابزارهای تحلیل آن را یاد بگیرید. که در این بخش به آن می پردازیم.

  • روز 7: یادگیری گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس یکی از پرکاربردترین ابزارهای دیجیتال است که به منظور آنالیز و تجزیه تحلیل وب سایت استفاده می شود. در یک تعریف کلی در واقع داده هایی که آنالیتیکس ارائه می دهد باعث می شود متوجه شوید کجاها درست عمل کرده ایدو کجاها نه و بر اساس آن استراتژی وب سایت تان را بهینه کنید. این ابزار محبوب دارای بخش های مختلفی است که توسط آن ها می توانید به طور مثال تعداد کاربران روزانه و بازدید آن ها، نرخ خروج از وب سایت، نرخ تبدیل کاربر به مشتری و… مشاهده کنید و کمپین های دلخواه تان را راه بیندازید برای آن که بدانید گوگل آنالیتیکس چیست ابتدا آن را نصب کنید و تعاریف را قدم به قدم از روی آن تمرین کنید چرا که یادگیری تئوری فقط بخشی از ماجراست. برای شروع می توانید وارد وب سایت Google.com/analytics بشوید و در قسمت Sign up یک حساب کاربری برای خودتان ایجاد کنید و شروع به کار کردن و تمرین با آن کنید.

  • روز 8 : یادگیری گوگل سرچ کنسول (وب مستر تولز سابق)

اگر تصمیم جدی دارید که رنک وب سایتتان را در گوگل افزایش دهید ابزار گوگل سرچ کنسول یکی از حیاتی ترین ابزارها به شمار می رود. در واقع این ابزار کمک می کند وب سایت تان را همانطور که گوگل آن را می بیند مشاهده کنید مثلا صفحاتی که ایندکس شده اند، لینک های سایت، کلید واژه های محبوب، جایگاه رنک وب سایت، نرخ کلیک و … از مواردی هستند که می توانید مشاهده کنید.

یادگیری گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول توسط نمودارهای مختلف گزارش هایی از عملکرد وب سایت ارائه می دهد

اگر هدفتان رسیدن به صفحه نتایج است باید این عملکرد ها را زیر نظر بگیرید و آنها را سامان ببخشید. بهر روی این ابزار هم جزو ابزار های عملی است که برای یادگیری ابتدا باید یک اکانت برای خودتان داشته باشید.

بخش سوم : آنالیز رقبا و اهمیت کلمات کلیدی

اگر به دنبال اجرای استراتژی های موفق سئو هستید بعد از تمام عملیاتی که در بالا گفتیم باید رقبایتان را خوب شناسایی کنید و در انتخاب کلید واژه های قدرتمند بسیار تلاش کنید. برای رسیدن به توانایی تحلیل رقبا باید تلاش زیادی کنید و طبیعتا این پروسه نیازمند زمان کافی و صبر است. فراموش نکنید که منظور این نیست که به رقبا نگاه کنید و سعی کنید از آن ها کپی برداری کنید! بلکه منظور این است که به فعالیت های آن ها نگاه کنید و سعی کنید تلاشی بیشتر از آنها انجام دهید و راه حل های خلاقانه تری برای حل مشکل بازدید کننده های تان ارائه کنید. گام هایی که در ادامه خواهیم گفت کمک می کند تا این مهارت ها را در خودتان تقویت کنید.

  • روز 9 تا 15 : از خودتان یک متخصص کلید واژه بسازید

تولید یک محتوای ارزشمند نیازمند صرف زمان و دقت است. به این منظور باید بدانید مطلبی را که میخواهید در موردش مطلبی بنویسید به اندازه کافی علمش را دارید و از مراجع معتبر در آن استفاده می کنید. در کنار همه ی این ها باید بدانید بازدید کننده دقیقا چه کلماتی را جستجو می کند تا به این مطلب برسد و در واقع چه کلماتی هستند که باعث می شود او محتوای شما را باز کند و مطالعه کند. البته در کنار تحقیقات خودتان و بررسی استفاده رقبا از کلمات، دو ابزار قدرتمند Google Trends و Google Keyword planner وجود دارند که می توانید کلیدواژه های مرتبط با صنعت خودتان را در آنجا پیدا کنید. برای به دست آوردن مهارت کافی حداقل یک هفته روی این مسئله کار کنید.

  • روز 16 تا 19: رقبایتان را آنالیز کنید

تحلیل رقبا یکی از فاکتورهای مهم یک سئوی موفق است که خیلی از افراد آن را نادیده می گیرند و این یک اشتباه بزرگ است. تحلیل رقبا و تعیین کلید واژه های محبوب دست در دست هم حرکت می کنند و در خیلی موارد خمیر مایه ی یک سئو خوب را فراهم می کنند.

آنالیز رقبا و اهمیت کلمات کلیدی
تحلیل رقبا یکی از فاکتورهای مهم یک سئوی موفق است

برای رسیدن به این منظور باید سوالات زیر را پاسخ بدهید:

  • رقبای اصلی شما چه کسانی هستند؟
  • سطح ترافیکی وب سایتشان نسبت به وب سایت شما چگونه است؟
  • از چه ترکیبات و کلمات کلیدی استفاده می کنند؟
  • وضعیت بک لینک های آن ها چگونه است؟
  • از چه شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و بیشتر در کدام یک حضور دارند؟
  • استراتژی محتوای آن ها به چه وضع است؟

پاسخ به این سوال ها کمک می کند رقبایتان را بهتر بشناسید و سعی کنید همیشه یک قدم از آن ها جلوتر گام بردارید.

بخش چهارم : لینک سازی قدرتمند

لینک سازی قلب سئو به شمار می رود. با لینک سازی های مناسب می توان گفت نصف راه سئو را رفته اید. در این بخش با استراتژی که باید در لینک سازی به کار ببرید بیشتر آشنا خواهید شد.

  • روز 20 تا 23 : داشتن یک استراتژی لینک سازی موفق

ممکن است وقتی واژه لینک سازی را می شنوید سریع آن را با سئو خارجی که پیشتر توضیح دادیم ارتباط دهید. دقیقا همینطور است. تعداد لینک های با کیفیتی که به سایت شما لینک می دهند یکی از مهم ترین فاکتور های رنکینگ پیج شماست. تکنیک های بسیاری در زمینه لینک سازی وجود دارد ولی به هر روی لینک سازی آنقدر ها هم که فکرش را می کنید آسان نیست و چالش برانگیز و زمان بر است.

 لینک سازی قدرتمند
تعداد لینک های با کیفیتی که به سایت شما لینک می دهند یکی از مهم ترین فاکتور های رنکینگ پیج شماست

بهرحال لینک سازی جدای از تولید محتوای ارزشمند نیست و این دو در هم گره خورده اند. به این صورت که با تولید محتوای با کیفیت افراد دیگر به صورت ارگانیک و خودجوش به وب سایت شما لینک می دهند و در این صورت نیازی به تلاش زیاد برای خرید لینک و اینگونه اقدامات نیست. به جای هزینه برای خرید لینک سعی کنید استراتژی تولید محتوایتان را طوری تنظیم کنید که به یک استراتژی لینک سازی موفق منجر شود.

بخش پنجم : سئو محلی (Local SEO)

  • روز 24 تا 26 : یادگیری سئو محلی

سئو محلی یا همان سئو لوکال در چند سال اخیر بسیار محبوب شده است و بیزینس های زیادی به  سمت آن رفته اند چرا که به طور متوسط یک سوم بازدید کننده های هر وب سایت معمولا از سئو محلی به دست می آیند. سئو محلی متفاوت با سئو ارگانیک یا سئو سنتی است و بر روی بازدید کننده های بومی تمرکز دارد. یعنی نتایج جستجو را بر اساس موقعیت جغرافیایی فعلی بازدید کننده به او نشان می دهد. به طور مثال اگر الان در شهر اهواز باشید و واژه ” بهترین رستوران ها ” را جستجو کنید گوگل به شما لیستی از رستوران های اطرافتان را پیشنهاد می کند.

برای شروع سئو محلی اولین کاری که باید انجام دهید این است که محل کسب و کارتان را در گوگل مپ ثبت کنید تا گوگل بتواند در سئو محلی آن را به بازدید کننده نشان بدهد. اگر در شبکه گوگل پلاس هم اکانت داشته باشید بازدید کننده ها می توانند نظراتشان را در مورد شما ثبت کنند و طبیعتا تعداد نظرات ثبت شده نیز به رنک بالای شما می انجامد و یکی از کلیدی ترین اقدامات سئو محلی است.

بخش ششم : ارزیابی فعالیت های سئو

ارزیابی فعالیت های سئو را می توان آخرین مرحله از پروسه سئو دانست که بسیار هم مهم است. برای این منظور نیازمند این هستید که دیتاهای گرفته شده از ابزارهای مختلف مثل رنکینگ ها ، تعداد ارجاع ها و لینک ها را آنالیز کنید و آنها را در استراتژی های سئو تان بهبود ببخشید.

 ارزیابی فعالیت های سئو
ارزیابی فعالیت های سئو را می توان آخرین مرحله از پروسه سئو دانست
  • روز 27 تا 29: فاکتور های ارزیابی را مشخص کنید

برای اینکه یک استراتژی ارزیابی موفق داشته باشید ابتدا باید بدانید اصلا چه فاکتور ها و المان هایی از سئو را باید تجزیه و تحلیل کنید تا عملکرد سئو تان را بسنجید. در زیر به برخی از این فاکتور ها اشاره کرده ایم:

  • سهم موتور جستجو از بازدید کننده ها و تعدادی که از گوگل و بقیه موتور های جستجو وارد وب سایت می شوند.
  • میزان ارجاع به وب سایت
  • تعداد بازدید کننده ها بر اساس کلمات کلیدی مشخص
  • میزان نرخ تبدیل که بر پایه جستجو به دست آمده است
  • تعداد پیج هایی از وب سایت که حداقل یک بار از صفحه جستجو باز شده اند
  • میزان رنکینگ ها

نکته ای که در اینجا گفتنش حائز اهمیت است این است که فاکتور هایی که با آن ها سئو تان را ارزیابی می کنید کاملا مشخص و از پیش تعیین شده نیستند و کاملا به اهداف استراتژیک کسب و کارتان بستگی دارد. مثلا هدف یک بیزینس از عملیات سئو این است که بانک ایمیلش را از طریق محتوای وبلاگ افزایش دهد، یا ممکن است دیگری هدفش افزایش فروش محصولات باشد. اگر هدف روشن و واضحی داشته باشید می توانید فعالیت های سئو تان را به خوبی در راستای آن عملیاتی کنید و ارزیابی که انجام می دهید پایه و اساس درست تری خواهد داشت.

  • روز 30 : از دانش سئو خود لذت ببرید

جمع بندی

در مطالبی که در این مقاله ارائه شد در مورد یک برنامه جامع و خودآموز سئو صحبت کردیم که از ابتدا تا انتهای آن یک زمان تقریبی 30 روزه خواهد بود که تقریبا تمام جنبه های یک سئو موفق را در بر می گیرد. باید گفت که تعیین هدف شما از سئو بسیار در این برنامه کلیدی خواهد بود. این که سئو را برای رسیدن به چه چیزی می خواهید به کار بگیرید. داشتن چشم انداز واضح این امکان را برای شما فراهم می کند که بتوانید یک سئو موفق را به کار بگیرید و در مقابل رقبایتان تا رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل حرفی برای گفتن داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

می‌خوای تازه شروع کنید؟

دوره دانشگاه سئو

صفر تا صد آموزش سئو با برترین اساتید

  • اصول و مبانی سئو
  • تدوین سند استراتژی سئو
  • تدوین استراتژی محتوا
  • سرچ کنسول
  • لینک سازی دستی
  • نحوه جذب پروژه، گزارش دهی و
  • بررسی محتوای اصلی یا بدنه از دید گوگل
  • انکرتکست
  • تعامل با کارفرما
  • ساختار URL ها
  • و …

برای مشاهده جزئیات دوره کلیک کنید

آخرین مطالب
مطالب محبوب
مطالب تصادفی